• Testovanie 5 – 2022
          • Testovanie 5 – 2022

          • Celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ T5-2022 sa uskutoční 18. mája 2022.  Žiaci budú testovaní z matematiky a vyučovacieho jazyka (slovenský jazyk a literatúra).

            Testovanie sa začína o 8:00  a bude prebiehať v dvoch častiach:

            1. časť  MATEMATIKA – test trvá  60 minút

            2. časť  SLOVENSKÝ JAZYK - test trvá 60 minút

            Žiaci musia byť v škole najmenej 15 minút pred začiatkom administrácie.

            Bližšie informácie nájdete na: NUCEM.sk

        • Výzva pre deti na intoxikáciu liekmi
          • Výzva pre deti na intoxikáciu liekmi

          • Mládež čelí nebezpečnej internetovej výzve. Upozornili nás na to kolegovia z protidrogovej centrály národnej kriminálnej agentúry. Výzva nabáda deti a mladistvých k dobrovoľnej intoxikácii voľne predajnými liekmi.

            Táto výzva sa prvýkrát objavili v roku 2015 vo Veľkej Británii. Používatelia sociálnych sietí nabádali deti k tomu, aby úmyselne užili väčšie množstvo dostupných liekov. To viedlo neraz k vážnym zdravotným problémom. Účinok voľne predajných liekov prichádza neskôr, čo vedie k nezvratnému poškodeniu zdravia, ako je napríklad trvalé poškodenie pečene.

            Úlohou zúčastneného na výzve je celý priebeh intoxikácie zaznamenať a prežité skúsenosti zdieľať na sociálnych sieťach.

            Podľa psychológov, ktorí sa k výzve v médiách vyjadrili, výzva deti neláka preto, že si chcú ublížiť, len si neuvedomujú následky, ktoré si môžu spôsobiť.

            Za uplynulý mesiac iba v Bratislave došlo k 12 otravám mladistvých a detí, ktoré pravdepodobne súvisia s výzvou.

            Apelujeme preto najmä na rodičov cez školské stránky Edupage, aby zvýšili svoju obozretnosť a s deťmi o rizikách tejto výzvy hovorili.

            Polícia verejnosť o nebezpečnej výzve už informovala cez príspevky na sociálnej sieti Facebook Polícia Slovenskej republiky: https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/5483120158384828, a problematika zneužívania farmaceutických liekov na zábavu zaraďujeme aj do našich preventívnych aktivít s mládežou.  

        • Exkurzia: Poľnohospodárske družstvo Krupá
          • Exkurzia: Poľnohospodárske družstvo Krupá

          • Dňa 13.4.2022 sa žiaci 6. ročníka zúčastnili exkurzie na Hospodársky dvor Poľnohospodárskeho družstva Krupá. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s chovom hovädzieho dobytka – jalovíc, dojníc, teliatok. Navštívili miestnosť na dojenie mlieka, prvotné spracovanie mlieka. Ďakujeme pracovníkom PD, že nám umožnili návštevu poľnohospodárskeho družstva. Fotky: Exkurzia: Poľnohospodárske družstvo Krupá.

          • Biologická exkurzia – Smolenický kras

          • Žiaci 9. ročníka sa dňa 7.apríla 2022 opäť po trojročnej prestávke zúčastnili exkurzie, na ktorej spoznávali krásy a zaujímavosti Smolenického krasu. Témou a úlohou exkurzie bolo spoznávanie geológie vápencovej krasovej oblasti okolia Smoleníc. Navštívili Hlbočiansku dolinu, jaskyňu Driny, vápencové povrchové krasové útvary nad Molpírom. Oboznámili sme sa s ekosystémom krasových oblastí, spoznali priamo v prírode rastlinné a živočíšne spoločenstvá danej oblasti. Takouto formou si žiaci utvrdili učivo biológie 9. ročníka a súčasne zažili množstvo zážitkov z turistiky a príjemných chvíľ strávených so spolužiakmi. Fotky: Biologická exkurzia – Smolenický kras.

          • Marec – burza kníh

          • Počas celého mesiaca marca v rámci „mesiaca kníh“ na našej škole prebiehala burza kníh, kedy si deti mohli vymienať knihy, ktoré už prečítali, prípadne si zobrať tie, o ktoré mali záujem. Sme radi, že deti prejavili záujem o knihy a že sme podporili čítanie kníh u našich detí. Fotky: Marec – burza kníh.

          • Projekt Micro:bity - Digitálna generácia v Krupej - Programovanie hrou

          • Naša škola sa opäť zapojila do grantového projektu Enter, ktorý podporil Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Získali sme ďalších 900 € na zakúpenie rozširujúcich sád: Micro:bit sada kociek pre LEGO a Wonder Building Kit – stavebnica robotov s Wukong 20 v 1 pre LEGO®. Programovateľná stavebnica micro:bit je jedným z najlepších spôsobov, ako jednoducho a zábavnou formou umožniť deťom nahliadnuť do tajomného sveta programovania a začať objavovať krásy kódovania. Žiaci VIII. ročníka na predmete programovanie vytvorili projekt, ktorý sme poslali do súťaže. Pozrieť si ho môžete tu: https://youtu.be/3Dj8UCgQziM

        • Radostné prežitie veľkonočných sviatkov
          • Radostné prežitie veľkonočných sviatkov

          • Radostné prežitie veľkonočných sviatkov,

            dom plný pokoja a srdcia naplnené láskou a porozumením

            Vám želá kolektív ZŠ s MŠ Dolná Krupá.

            V škole sa opäť vidíme v stredu, 20.4. 2022.

          • Zápis detí do 1. ročníka ZŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Dolná Krupá oznamuje rodičom, že zápis detí do 1. ročníka na školský rok 2022/2023 sa uskutoční 27. apríla 2022 v budove základnej školy v pavilóne B v čase od 13:00 -  18:00 hod. na základe harmonogramu. Žiadame rodičov, aby prišli na zápis s vyplnenými tlačivami, ktoré dostanú v MŠ od 12. 04. 2022. Zapisujú sa deti narodené od 1.9.2015 do 31.8.2016 alebo deti, ktoré pokračovali v predprimárnom vzdelávaní v MŠ (mali odklad). Ak máte dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami alebo žiadate o pokračovanie predprimárneho vzdelávania v MŠ, doložte v prihláške vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a detského lekára.

        • Testovanie 9
          • Testovanie 9

          • Dňa 6. apríla 2022 (streda) sa uskutoční  celoslovenské testovanie žiakov deviateho ročníka Testovanie 9-2022Testovanie z matematiky sa uskutoční od 8.00 do 9.55 hod. a testovanie zo slovenského jazyka a literatúry od 10.20 do 11.50 hod..

            Žiaci na 1. stupni sa učia podľa platného rozvrhu.Žiaci 5.- 8. ročníka majú riaditeľské voľno. 

            Žiaci deviateho ročníka musia byť v škole najneskôr o 7.40 hod. Po ukončení testovania odchádzajú domov. 

            Bližšie informácie: Základné informacie Testovanie 9