• Vianoce v škole
          • Vianoce v škole

          • Tak ako každý rok i tento sme si našli čas a priestor na príjemné posedenie a vzájomné  obdarovanie sa, nielen darčekmi, ale i príbehmi, spomienkami...Deti učíme, že Vianoce sú nielen o prijímaní, ale i obdarovávaní druhých. Spolu s triednymi pani učiteľkami a s deťmi sme si vytvorili príjemnú atmosféru plnú emócií. Ich usmiate tváre prezrádzali spokojnosť a šťastie. Fotky: Vianoce v škole.

        • Výstava ovocia a zeleniny
          • Výstava ovocia a zeleniny

          • V týždni od 02. 10. – 06. 10. 2023 pripravili  žiačky 6. a 7. ročníka z krúžku Šikovníček výstavu ovocia a zeleniny spojenej so súťažou o najkrajšiu, najmenšiu, najzaujímavejšiu a najväčšiu zeleninu alebo ovocie. Dievčatá si v rámci krúžku vyrezali aj tekvičky, za ktoré patrí veľké ďakujem pani Andrei Baránkovej. Žiaci z ŠKD p. Lehockej naaranžovali krásne vázy z jesenných kvetov.  Napriek tomu, že sa zapojila len hŕstka žiakov, výstava bola krásna a mala veľký úspech u žiakov aj kolegov. Tiež by som chcela poďakovať pani učiteľke Mgr. Monike Slabej, ktorá taktiež prispela svojimi zaujímavými plodmi zo záhradky do našej výstavy.

            O najkrajšej, najzaujímavejšej, najmenšej a najväčšej zelenine a ovocí rozhodli hlasy žiakov a pedagógov.

            1. miesto – kategória najkrajšia – K. M. Lehocká (košík ovocia a zeleniny)
            1. miesto – kategória najmenšia – D. Ladvenicová (mini okrasné tekvičky)
            1. miesto – kategória najzaujímavejšia – V. Nemčeková (baklažán v tvare srdca)
            1. miesto – kategória najväčšia – Š. Baránek (tekvica), T . Novák (repa)

            Ďakujeme všetkým žiačkam a žiakom za zapojenie sa do súťaže.

            Fotky: Výstava ovocia a zeleniny.

        • Súťaž o logo školy
          • Súťaž o logo školy

          • V mesiaci november mali žiaci 2. stupňa možnosť zapojiť sa do súťaže o logo školy. Zo všetkých zúčastnených sme vybrali 4 návrhy, za ktoré mali možnosť zahlasovať pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci, ktorí samozrejme nevedeli o koho návrhy sa jedná.

            Vyhodnotenie:

            1. miesto – Tobiáš Novák
            2. miesto -  Lillian Angela Bohunická
            3. miesto – Sabina Janušová a Diana Ladvenicová
            4. miesto – Hanka Heráková a Viktória Galgóciová

            Ďakujeme všetkým zúčastneným a blahoželáme víťazovi. Fotky: Súťaž o logo školy .

        • Inkluzívna škola
          • Inkluzívna škola

          • Žiaci 5. až 8. ročníka sa v posledných dňoch zapájali do aktivít a rolových hier. Boli zamerané najmä na pochopenie cesty inklúzie, ktorou sa vydala aj naša škola. S pani riaditeľkou PaedDr. Ivanou Ladvenicovou a školskou špeciálnou pedagogičkou Mgr. Michaelou Kotešovskou žiaci diskutovali na rôzne témy. Mnohí prispeli do diskusie skvelými postrehmi a názormi. Fotky: Inkluzívna škola .

        • Krúžok Šikovníček – 1. polrok
          • Krúžok Šikovníček – 1. polrok

          • Žiaci z 3.A, ktorí navštevujú krúžok Šikovníček, pri doterajšej náplni práce dokazovali, že sú naozaj veľmi šikovní a zruční v mnohých oblastiach - športovali i tvorili, učili sa nové veci a veľa sa zabávali. Krásne jesenné počasie využili na tvorenie obrázkov z prírodnín a v rámci pohybových aktivít boli na turistike na umelom kopci. Neskôr si zahrali vybíjanú a aj si zasúťažili v telocvični. No naučili sa aj piecť jablkové koláčiky z lístkového cesta a medovníky, vyskúšali si zdobenie bielkovou polevou. Na vianočné trhy naaranžovali krásne svietniky, naučili sa vyrobiť si sviečku z medového plátu. Popritom sa veľa zabavili, nasmiali, naučili sa lepšej komunikácii i spolupráci a upevňujú si kamarátske vzťahy. Foto v galérii: Krúžok Šikovníček – 1. polrok.

        • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna
          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Na základe § 150 ods. 5 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov riaditeľka ZŠ s MŠ Dolná Krupá

            udeľuje riaditeľské voľno

            21. 12. (štvrtok) a 22. 12. (piatok) 2023

            z dôvodu vysokej chorobnosti pedagogických a prevádzkových zamestnancov

            pre všetkých žiakov ZŠ aj MŠ.

            PaedDr. Ivana Ladvenicová

            riaditeľka školy

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

            z dôvodu vysokej chorobnosti pedagogických a prevádzkových zamestnancov sa skracuje výchovno – vzdelávací proces od 15. 12. – 19. 12. 2023 na 5 vyučovacích hodín.

            V stredu 20. 12. 2023 budú mať žiaci vianočné večierky. Obed bude zabezpečený. ŠKD z technických príčin nebude. Preto Vás prosíme, aby ste si svoje deti vyzdvihli do 12:30 hod.

            Ďakujeme za spoluprácu.

        • Aktivita: Ako byť dobrým kamarátom
          • Aktivita: Ako byť dobrým kamarátom

          • V týchto dňoch rozvoniavala na prvom stupni horúca čokoláda ☕️ a hlavnou témou bolo priateľstvo. Okrem toho, že si žiaci osladili vyučovanie, venovali sa rôznym aktivitám so školskou špeciálnou pedagogičkou Mgr. Michaelou Kotešovskou. Aktivity boli zamerané na rozvoj pozitívnej klímy v triede a proti šikane. Fotky: Aktivita: Ako byť dobrým kamarátom.

        • Luskáčik
          • Luskáčik

          • Kto by nepoznal aspoň úlomky príbehu E. T. A. Hoffmana - Luskáčik a Myší kráľ? Zasnežená krajina, Vianoce klopúce na dvere, dvaja nedočkaví súrodenci Marienka a Frico, hračky, mágia, boj dobra so zlom...

            Je normálny zimný deň. Krajina je pokrytá bielou perinou a všetko sa zdá byť napohľad obyčajné. To sa však mení príchodom tajomného a čarovného strýka Drosselmeiera. Pod jeho taktovkou babíky i ostatné hračky ožívajú. Ožíva i ním prinesený Luskáčik. Luskáčik sa čarami mení z drevenej hračky na udatného princa, ktorý sa podujme zachrániť všetkých zo spárov zlého Myšieho kráľa.

            Námet knihy sa stal podkladom pre ruského skladateľa z obdobia romantizmu Piotra Iľjiča Čajkovskeho. Ten svojím majstrovstvom vytvoril balet hraný v dvoch dejstvách s nezabudnuteľnými skladbami ako Pas de deux, Valse de fleurs a mnohé ďalšie. Žiaci 7. ročníka a pár žiačok 8. ročníka mali možnosť zhliadnuť toto baletné dielo 14. 12. 2023 v Slovenskom národnom divadle. Žiakom sa predstavenie páčilo, a teda všetkých účinkujúcich ocenili veľkým potleskom i následným standing ovation. Veríme, že toto baletné dielo prenieslo do sŕdc detí porozumenie, lásku, cit a nalialo im doň aspoň trochu vianočnej atmosféry.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Luskáčik.

        • Detský čin roka
          • Detský čin roka

          • Už niekoľko rokov prebieha projekt Detský čin roka. V roku 2023 sa do projektu zapojil aj náš žiak Martin Fajnor. Vo svojej kategórii "Detský čin na nete" vyhral 1. miesto, a preto sa v dňoch 11. - 12. 12. 202 zúčastnil slávnostného vyhodnotenia tejto akcie, ktorá sa konala na lodi Ponton.

            Detský čin roka je projekt, ktorý už dve desaťročia motivuje deti ku konaniu dobrých skutkov, učí ich ľuďskoti, empatii, porozumeniu a iným etickým hodnotám. Rovnako tak im pomáha uvedomovať si, že neexistuje malý dobrý skutok, ale že každý čin - či už vykonaný na internete, ako pomoc zvieraťu, rovesníkovi, dospelému či dobrý nápad je VEĽKÝ. Príbehy sú triedené do 8 kategórií podľa námetu skutku. Zo všetkých skutkov odborná porota vyberie pre každú kategóriu 5 "najlepších" a z nich detská porota, žiaci škôl z celého Slovenska, vyberie ten, ktorý sa im najviac páčil. Tento rok o víťazoch rozhodlo cez 26 000 detských portocov z takmer 320 škôl.

            Možno aj tento Martinov počin vás inšpiruje natoľko, že i vy prejavíte záujem zapojiť sa do projektu Detský čin roka 2024 a podelíte sa so svojím dobrým skutkom, pretože ako sme spomenuli vyššie - neexistuje malý dobrý skutok. Každý dobrý skutok je výnimočný.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Detský čin roka.

        • Exkurzia na Hospodársky dvor PD Krupá
          • Exkurzia na Hospodársky dvor PD Krupá

          • Dňa 12.12.2023 sa žiaci 6. ročníka zúčastnili exkurzie na Hospodársky dvor Poľnohospodárskeho družstva Krupá. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s chovom hovädzieho dobytka – jalovíc, dojníc, teliatok. Navštívili miestnosť na dojenie mlieka, prvotné spracovanie mlieka. Ďakujeme pracovníkom PD, že nám umožnili návštevu poľnohospodárskeho družstva. Fotky: Exkurzia na Hospodársky dvor PD Krupá.

        • Mikuláš v škole
          • Mikuláš v škole

          • Je len málo dní, na ktorých príchod deti čakajú tak, ako na Mikuláša. Aká by to bola škola, ktorú by Mikuláš obišiel? Aj do našej školy zavítal Mikuláš v sprievode čertov a 2 krásnych anjelov, bez ktorých by Deň sv. Mikuláša nebol tým, čím je. Mikuláša, anjelov a čertov očakávalo najviac deti na prvom stupni. Veru, veru, radosť striedal strach. Tí, ktorí boli dobrí, sa samozrejme nemali čoho obávať. A tí, ktorí boli neposlušní, čertovi sľubovali všetko možné. Aj slzičky sa kotúľali dole líčkom. Mikuláš s pomocníkmi bol štedrý, každému porozdával darčeky. Deti mu zaspievali, zarecitovali a potom sa Mikuláš pobral k starším žiakom. Aj tu čerti trošku popreháňali niektoré deti, no všetko sa na dobré obrátilo. Práve teraz je ten najlepší čas zamyslieť sa nad zmyslom týchto tradícií, aby sa z nich nevytratilo čaro a láska. Všetci si prajeme, aby čerti  o rok  nemali žiadnu robotu! Fotky: Mikuláš v škole.

        • Západoslovenské múzeum a Vianočné trhy
          • Západoslovenské múzeum a Vianočné trhy

          • Návštevu Trnavy krúžkari v utorok začali prehliadkou rôznych expozícií v Západoslovenskom múzeu.  V Kampanologickej expozícií sme obdivovali menšie i obrovské zvony, najstarší z roku 1491. Obzreli sme si sakrálne pamiatky z dejín kresťanstva, živú a neživú prírodu Chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty i expozíciu Ľudový textil trnavského regiónu, ktorú tvorí tradičný odev vidieckeho obyvateľstva, obradový odev nevesty a ženícha, sviatočný i pracovný letný odev, ako aj zimný odev zo súkna a kožušiny. Dozvedeli sme sa, že trnavský sviatočný ľudový odev patril medzi najreprezentatívnejšie a najnákladnejšie na Slovensku. Interaktívna Archeologická expozícia ponúkla deťom možnosť skryť sa v jaskyni, skúsiť lov oštepom, kameňom roztĺcť obilie na múku i zaodieť starovekého človeka. Po prehliadke múzea sme sa presunuli do centra mesta, kde sme si vychutnali predvianočnú atmosféru trhov. Nesmel chýbať punč a iné dobroty a na záver spoločné foto. Fotky: Západoslovenské múzeum a Vianočné trhy.

        • Environmentálny krúžok
          • Environmentálny krúžok

          • Žiaci, ktorí navštevujú environmentálny krúžok, sa zapojili do kampane „klímaTYzuj“ a za aktivity počas októbra získali balíček „greenfluencera“. Odmenou za ich úsilie boli aj vecné ceny (pexeso, perá, diáre, kvarteto, knihy o vtákoch a rastlinách), ale deti sa najviac potešili vtáčej búdke, ktorú umiestnia v areáli školy a počas zimných mesiacov budú prikrmovať vtáčiky. Fotky: Environmentálny krúžok.

        • Školské vianočné trhy
          • Školské vianočné trhy

          • Pred prvou adventnou nedeľou – 2.12. 2023 sme v spolupráci s Rodičovským združením ZŠ v Dolnej Krupej a kolektívom učiteľov našej školy zorganizovali VIANOČNÉ TRHY, ktoré boli spestrené vystúpením detí Detskej ľudovej hudby Čarovné strunky, Tanečného krúžku zo Základnej školy a Detského súboru Krupanček. Sprievodným programom boli dielničky pre deti. Myšlienka týchto trhov - predaj výrobkov detí, pedagógov, rodičov a starých rodičov oslovila nie málo ľudí. Vianočné trhy navštívilo veľa domácich aj „cezpoľných“ občanov, ktorí kúpou týchto výrobkov prispeli na rôzne pomôcky a akcie pre našich žiakov. Ďakujeme! Fotky: Školské vianočné trhy.