• Otvorenie školského roka 2022/2023
          • Otvorenie školského roka 2022/2023

          • Milí rodičia, milí žiaci!

            Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční 5. septembra 2022 o 8.00 na pergole, po zahájení sa žiaci s triednymi učiteľmi presunú do tried. V prípade nepriaznivého počasia sa stretneme o 8:00 v triedach.

            Žiaci 1. ročníka si prinesú aktovky. Žiaci 2. – 9. ročníka sa riadia pokynmi triednych učiteľov. Do priestorov školy môžu vstupovať iba žiaci, v prípade prvákov môžu vstúpiť do budovy aj rodičia. Pri vstupe do školy treba odovzdať vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka. Vyhlásenie o bezpríznakovosti môžete podať aj elektronicky cez EduPage.

            Tešíme sa na Vás.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka

          • BBC micro:bit súťaž – „Júnový ENTER“

          • Zapojili sme sa aj do posledného kola súťaže BBC micro:bit s témou „Júnový ENTER“  a vo finálnom hlasovaní sme sa umiestnili na 1. mieste. Ďakujeme všetkým, ktorí nám poslali lajk a tak podporili celoročnú snahu našich šikovných programátorov: Ema Drieniková, Alexander Kösegi, Tobias Kubovič, Eliška Ladvenicová, Matej Sklenár, Lukáš Vojtech. Víťazný projekt si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/rhCtRlTXMYk

          • Zážitky z letnej ŠKD

          • V galérii – Zážitky z letnej ŠKD si môžete pozrieť, čo všetko deti zažili počas 2 letných týždňov. Spomeniem aspoň zopár zážitkov: Vytvorenie koláže z prírodnín, Šmolkovo, námornícky deň, aktivity v prírode, Dance Pad, opekačka, baseball Angels, zmrzka a nanuky, za ktoré ďakujeme manželom Chynoranským. Deťom prajeme krásne prázdniny. Tešíme sa na Vás opäť v septembri.

        • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022
          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční dňa 30.6.2022 o 8:00 hod. na školskom dvore (pergole). Obed a ŠKD nebudú. Nezabudnite si priniesť obal na vysvedčenie.

            Od 1.7. 2022 do 31.8. 2022 sa oficiálne pre žiakov začínajú letné prázdniny. V škole sa opäť stretneme 5.9. 2022. Všetkým prajeme krásne leto.

            Vedenie ZŠ s MŠ Dolná Krupá

          • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi

          • Dňa 16. 6. 2022 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili exkurzie do Múzea holokaustu v Seredi. Na úvod absolvovali prednášku na tému Prenasledovanie Židov na Slovensku, počas ktorej sa aktívne zapájali do diskusie s lektorkou. Potom si za komentovaného sprievodu prezreli vystavené dobové dokumenty súvisiace so životom Židov v tomto tábore. Fotky si môžete prezrieť v galérii: Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi.

          • BBC micro:bit súťaž

          • Žiaci VIII. ročníka sa zapojili do programátorskej súťaže BBC micro:bit s témou: "Svietiaci máj". Žiaci v prostedí MakeCode naprogramovali stavebnicu Elecfreaks DIY Mecanum
            Monster Truck pre micro:bit, ktorú sme získali vďaka grantovému projektu Enter, ktorý podporil Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Žiaci Ema Drieniková, Alexander Kösegi, Tobias Kubovič, Eliška Ladvenicová, Matej Sklenár, Lukáš Vojtech vyhrali vecné ceny: vak, šatka, dosky na zošity, šnúrka na kľúče a fixky. Srdečne im gratulujeme a prajeme veľa ďalších programátorských úspechov. Projekt si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/p1fJmyUPoEk

          • Exkurzia v Západoslovenskom múzeu v Trnave

          • Dňa 21. 6. 2022 sa žiaci 7. ročníka zúčastnili exkurzie v Západoslovenskom múzeu v Trnave. Žiaci si za výkladu pracovníka múzea pozreli sakrálne pamiatky, najväčšiu zbierku zvonov na Slovensku, historickú a prírodovednú expozíciu. Žiaci sa dozvedeli mnoho zaujímavostí, pričom historický kontext mali prepájaný so súčasnosťou. Exkurzia bola poučná, ale i zábavná. Žiaci sa mnohé dozvedeli, ale sa aj nasmiali. Veríme, že sa im exkurzia páčila a zaujala ich. Fotky: Exkurzia v Západoslovenskom múzeu v Trnave.

          • Beseda v Knižnici Juraja Fándlyho v Trnave

          • Dňa 17. 6. 2022 sa žiaci 5. ročníka zúčastnili besedy v Knižnici Juraja Fándlyho v Trnave s názvom "Žijú medzi nami". Pracovník oddelenia pre nevidiacich a zároveň jediný nevidiaci knihovník na Slovensku interaktívne rozprával žiakom o živote zrakovo postihnutých ľudí. Žiakom umožnil nahliadnuť do života ľudí, ktorí to majú predsa len o čosi ťažšie než my. Porozprával im rôzne zaujímavosti a príhody, ukázal pomôcky, ktoré sú pre týchto ľudí bežnou súčasťou každodenného života. Na záver žiakom na pamiatku napísal ich mená v Brailovom písme. Pracovník detského oddelenia, ktorý spomínanému knihovníkovi asistoval, vyjadril žiakom pochvalu za vzorné správanie a veľkú aktivitu. My s kolegyňami sa pripájame, pretože žiaci boli aktívni a počas celej besedy sa správali ukážkovo. Veríme, že beseda bola pre žiakov obohatením. Fotky: Beseda v Knižnici Juraja Fándlyho v Trnave.

          • Školský výlet – jaskyňa Driny

          • Prišli do školy prvý rok...Boli najmenší...Naši prváci...No pracovali ako usilovné včeličky po celý rok... A tak ich učenie, snaha, usilovnosť a aktivita bola 9.6.2022 odmenená výletom, na ktorý sa veľmi tešili. Počasie nám síce veľmi neprialo, ale aj tak nám na výlet zostanú nezabudnuteľné zážitky a tieto milé fotografie: Školský výlet – jaskyňa Driny.

          • MDD na Strelnici

          • Žiaci 1. až 4. ročníka sa veľmi potešili, že oslavy ich sviatku – Medzinárodného dňa detí môžu opäť osláviť spolu s členmi poľovníckeho združenia Tri háje Dolná Krupá. A tak sa v piatok, 3.6.2022, opäť stretli viaceré generácie so spoločnou láskou k prírode na strelnici v Dolnej Krupej. Skvelá opekačka a brušká plné dobrôť a chutných palaciniek,... krásne odmeny a darčeky,...a hlavne opäť pekné zážitky, rozžiarené očká a široké úsmevy... taký bol deň plný zábavy, smiechu, súperenia medzi sebou i prekonávania vlastných schopností. Taký bol náš skvelý prvostupniarsky Deň detí, za ktorý všetkým našim priateľom-poľovníkom ešte raz veľmi pekne ĎAKUJEME! Fotky: MDD na Strelnici.

          • Deň s políciou SR

          • V piatok,  27.5.2022, strávili žiaci 1. a 5. ročníka spolu s deťmi z materskej školy deň v spoločnosti príslušníkov zboru Polície SR. Vďaka nim mali možnosť lepšie spoznať ich prácu, vyskúšať si motorku, autá, nepriestrelnú vestu či putá i zbrane, ktoré používajú. Deťom sa prehliadka veľmi páčila, o čom svedčia i fotografie z tejto milej akcie. ...A ktovie...možno boli medzi nimi i budúci policajti...Fotky: Deň s políciou SR.

          • Krupanská 10-tka

          • V sobotu, 7. mája 2022, sa naši žiaci pripojili k nadšencom behu, aby sa zúčastnili bežeckého preteku Krupanská desiatka. Niekto si chcel zmerať sily so súperom, niekto chcel prekonať „sám seba“...  Bežať sa rozhodli aj naši najmenší – deti z Materskej školy, po nich pokračovali dievčatá i chlapci zo všetkých ročníkov. Niekto vyhral, niekto bol rád, že si beh vyskúšal. Sladká odmena čakala na každého, a cenu si zaslúžili tí najlepší: Paulínka Bohunická, Emília Gažová, Matúško Garažia, Borisko Brestovanský, Sabínka Janušová, Emka Piaček, Alexander Horváth, Nellka Mária Slabá, Melánia Noskovičová, Vaneska Németyová, Matej Dimov, Šimon Brestovanský, Kristínka Mackovčínová, Lianka Valášková, Tobias Kubovič, Lukáš Morvay. Náš obdiv a gratulácia však patrí všetkým...Fotky: Krupanská 10-tka.

          • Biologická olympiáda

          • Tešíme sa z úspechov našich žiačok v súťaži Biologická olympiáda. Kristína Mackovčínová (8. ročník) v okresnom kole, ktoré sa konalo 31.3. 2022 zvíťazila a tesne za ňou sa umiestnila Eliška Ladvenicová (8. ročník). Dievčatá z 1. a z 2. miesta postúpili do krajského kola. Dňa 17. 5. 2022 zabojovali na pôde Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity. Kristína Mackovčínová v tejto kategórii obsadila krásne 2. miesto a  Eliška Ladvenicová 6. miesto. Obom žiačkam srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Fotky si môžete pozrieť v galérii: Biologická olympiáda.