• OZNAM
          • OZNAM

          • Základná škola s materskou školou Dolná Krupá, Vám týmto oznamuje, že v súlade s Usmernením v súvislosti s chrípkovou epidémiou a na základe odporúčania RÚVZ Trnava z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov a pedagógov základnej školy

            PRERUŠUJE

            výchovno-vzdelávací proces v  ZŠ Dolná Krupá  od 20. 12. – 22. 12  2022.

            Od 23. 12. 2022 sa začínajú vianočné prázdniny.

            Vyučovanie sa začne 09. 01. 2023.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Kino v Trnave – Čiapka
          • Kino v Trnave – Čiapka

          • Dňa 14.12. 2022 žiaci III., IV. ročníka a žiaci z turistického krúžku navštívili kino v Trnave a pozreli si vianočný príbeh s názvom Čiapka. Taktiež stihli navštíviť aj vianočné trhy a načerpať vianočnú atmosféru. Fotky si môžete pozrieť v galérii: Kino v Trnave – Čiapka .

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Základná škola s materskou školou Dolná Krupá, Vám týmto oznamuje, že v súlade s Usmernením v súvislosti s chrípkovou epidémiou a na základe odporúčania RÚVZ Trnava z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov 2. stupňa ZŠ

            PRERUŠUJE

            výchovno-vzdelávací proces na 2. stupni ZŠ (ročníky 5. – 9.) od 14. 12. – 16. 12. 2022.

            Vyučovanie pre 2. stupeň začne v pondelok 19. 12. 2022.

            Vyučovanie na 1. stupni pokračuje, v prevádzke zostáva ŠKD aj obedy.

        • Zmena vyučovania - 16.12. 2022
          • Zmena vyučovania - 16.12. 2022

          • Vážení rodičia, z prevádzkových dôvodov bude dňa 16.12. 2022 (v piatok) vyučovanie končiť 5. vyučovacou hodinou a ŠKD v tento deň nebude. Ďakujeme za porozumenie.

        • Mikuláš na škole
          • Mikuláš na škole

          • V utorok 6.12. 2022 zavítala mikulášska nálada aj na Základnú školu v Dolnej Krupej. Už od rána bolo na učiteľoch i na žiakoch badať, že to nie je len ďalší deň v škole. Panovala tu sviatočná nálada, akoby sa duch Sv. Mikuláša vznášal nad učiteľskými katedrami i žiackymi lavicami. Žiaci ešte pred prvým zvonením zaplnili tabule klasickými i originálnymi mikulášskymi rýmovačkami o neskúšaní a neučení sa, ktorými sa snažili odmäkčiť učiteľov. Počas vyučovania zavítal do každej triedy i samotný sv. Mikuláš s čertom a anjelmi. Nálada bola výborná a žiačikovia prekypovali šťastím a nedočkavosťou, aby mohli sv. Mikulášovi predviesť, čo všetko dokážu. Nechýbali piesne či rýmovačky doprevádzané dobrou náladou. Sv. Mikuláš im za to nadelil hŕbu sladkostí a nadmieru spokojné tak boli obe strany. Fotky si môžete pozrieť v galérii (priebežne ich budeme ešte pridávať): Mikuláš na škole .

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

            riaditeľka ZŠ s MŠ Dolná Krupá udeľuje riaditeľské voľno so súhlasom zriaďovateľa a na základe § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení neskorších predpisov pre žiakov základnej a materskej školy na deň 18. 11. 2022.

            Za pochopenie ďakujeme.

        • Rozhýbme našu školu s O2 športovou akadémiou Mateja Tótha
          • Rozhýbme našu školu s O2 športovou akadémiou Mateja Tótha

          • Vážení rodičia,

            naša škola sa zapojila do súťaže, v ktorej môžeme vybojovať  pre deti O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha. Hlasujte každý deň za našu základnú školu a pomôžte svojím hlasom rozhýbať našu školu  pod vedením  olympijského víťaza Mateja Tótha.

            Víťazná škola získa odborné vedenie jednej skupiny na celý školský rok zadarmo prípadne balík športových pomôcok.

            Hlasovať môžete do 30.11. 2022

            Čo je O2 športová akadémia Mateja Tótha?

            Kvalitná voľnočasová aktivita v podobe krúžkov na 1. stupni základných škôl. Akadémia pomocou prepracovanej metodiky a školených trénerov poskytuje deťom všeobecný športový základ, ale aj motiváciu a pozitívny vzťah k pohybu. Tréningy sú vyskladané tak, aby deti športovali hravo, dbá sa na ich telesný aj duševný vývin a zároveň deti zistia, na aký šport majú najlepšie predpoklady.

            Ako hlasovať?

            1. Kliknete na uvedený link https://www.akademia.o2.sk/
            2. Po otvorení stránky kliknite na červený rámček „Hlasujte za školu“.
            3. Nájdite školu, za ktorú chcete hlasovať.
            4. Kliknite na rámček „Hlasovať“.
            5. Zadajte vaše telefónne číslo.
            6. Po zadaní tel. č. vám príde SMS s kódom, ktorý je následne potrebné zadať do rámčeka „Zadajte kód“.
            7. Následne potvrdíte kód kliknutím na červený rámček „Potvrdiť“.
            8. Hlasovať je možné každý deň 1x.

            Hlasovať môžu aj vaši rodinní príslušníci a priatelia.

            Ďakujeme za váš hlas a podporu.

        • Oznam - blížiace sa akcie
          • Oznam - blížiace sa akcie

          • Milí žiaci, rodičia i priatelia školy,

            čas nám pokročil míľovými krokmi. Ani sme sa nenazdali a už máme za sebou takmer celý prvý štvrťrok v novom školskom roku. V ňom sme dosiahli väčšie či menšie úspechy, urobili pokroky a veľa si zopakovali, ale aj nazbierali množstvo nových informácií a prebrali množstvo nového učiva.

            Škola a vyučovanie však nie je len o učení a poznatkoch, o teórii, testoch či skúšaní, známkach či pochvalách. Máme za sebou aj všelijaké zaujímavé, netradičné  hodiny, exkurzie, Didaktické hry, Deň jablka či Deň mlieka... 

            A pred nami sú ďalšie aktivity, ktoré by sme veľmi radi zdieľali aj s Vami, milí rodičia.

            S radosťou Vám oznamujeme, že po niekoľkoročnej pauze opäť pripravíme Vianočné trhy  /3.12.2022/ a tešíme sa na ďalšie pokračovanie akcie s názvom „Krabička od topánok plná lásky“. Veľmi radi uvítame Vašu pomoc a podporu.

            Na vianočné trhy budeme so žiakmi na hodinách pripravovať výrobky, ktoré sa budeme snažiť spoločne predať, no veľmi uvítame aj Vašu pomoc – či už to budú rôzne ozdoby, svietniky, adventné venčeky, darčeky, sladkosti / medovníčky, perníčky, oblátky /, hračky, bižutéria, kozmetika, ...čokoľvek, čím nám viete prispieť a pomôcť – šikovnosti a snahe sa medze nekladú.

            Poprosíme všetkých šikovných a ochotných rodičov, starých rodičov, ...ktorí sú ochotní nám pomôcť, aby nám dali čo najskôr vedieť / prostredníctvom svojich detí alebo cez Edupage/. Vopred sa tešíme na spoluprácu a Vaše nápady.

            Akcia Krabička od topánok plná lásky je známa po celom Slovensku. My máme za sebou 2 úspešné roky, kedy sme aj vďaka Vašej ochote, štedrosti a dobrote srdca obdarili cca 80 seniorov v Dolnej Krupej, ktorí majú 80 a viac rokov. Aspoň takto, raz za rok, im týmto milým darčekom poďakujeme, potešíme ich a hlavne vyčaríme úsmev na tvári už len tým, že si na ne deti spomenú a prídu im zaželať pekné vianočné sviatky.

            Ak chcete byť aj Vy súčasťou tohto krásneho projektu, môžete sa zapojiť tým, že nám pošlete buď naplnenú krabičku, alebo aspoň jej obsah a my ju s deťmi zabalíme. Je lepšie, keď krabičky nie sú ešte zabalené, aby sme do nich vedeli prípadne doplniť pozdravy, listy a obrázky od detí.

            A čo má v nich byť? Napríklad niečo sladké – čokoládka, napolitánka, keksíky, salónky, medovníčky, perníčky, vianočné oblátky, medík, ... niečo slané – paličky, chrumky, krekry,...niečo teplé – čaj, káva, sáčková polievka,...niečo z kozmetiky – mydielko, šampón, vreckovky... možno nejaké krížovky, knižočka, obrázok, nejaký list či vinš... Poteší čokoľvek.

            Uvítame aj prázdne krabice či baliaci papier. Krabičky poprosíme poslať alebo pomôcť deťom priniesť do školy do konca novembra.

            Veríme, že napriek tejto ťažkej dobe, dobro, ochota, srdečnosť z nás nevymizla, ale naopak, spája nás, robí z nás krajšie ľudské bytosti a dáva zmysel našim životom.

             Vopred Vám všetkým zo srdca veľmi pekne ďakujeme!

        • Beh Terryho Foxa
          • Beh Terryho Foxa

          • Mnohí o ňom už počuli, no mnohí sa stále ešte pýtajú, čo to vlastne je, odkiaľ sa vzal. A tak pátrajú po informáciách a môžu sa dozvedieť, že história Behu Terryho Foxa sa viaže na životný príbeh mladého Kanaďana, ktorému bola v 18. rokoch amputovaná noha postihnutá rakovinou kosti. V bolesti a utrpení, ktoré Terry prežíval a ktoré videl u ostatných pacientov, sa zrodila túžba prekonať bezmocnosť a podniknúť niečo, čo by napomohlo k boju proti tejto zákernej chorobe. Rozhodol sa bežať naprieč Kanadou a usporiadať zbierku finančných prostriedkov na výskum rakoviny. Po intenzívnom tréningu a starostlivej príprave sa 12. apríla 1980 vydal z východného pobrežia kanadskej provincie Newfoundland na trať "maratónu nádeje". Za 143 dní ubehol 5 565 km, denne absolvoval v priemere 42 km. V Thunder Bay v provincii Ontario bol nútený svoj hrdinský maratón ukončiť. Rakovina sa rozšírila do pľúc a 28. júna 1981 ešte ani nie 23-ročného Terryho premohla. Terry Fox sa zapísal do sŕdc miliónov Kanaďanov. Stal sa národným hrdinom a z jeho "maratónu nádeje" vznikla tradícia, ktorá veľmi rýchlo prenikla za hranice Kanady.

            Aj na našej škole sa  na počesť Terryho Foxa uskutočňuje symbolický beh, ktorým si pripomíname hrdinstvo mladého Kanaďana a zároveň potrebu pomoci všetkým ľuďom postihnutých zákernou chorobou - rakovinou.

            Symbolicky si zabehli druháci so štvrtákmi a reprezentovali tak našu školu v tomto projekte.

            Fotky:  Beh Terryho Foxa.

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Termín prázdnin: 28. október – 31. október 2022.

            Posledný deň vyučovania pred začiatkom prázdnin: 27. október 2022 (štvrtok).

            Začiatok vyučovania po prázdninách: 2. november 2022 (streda).

            Všetkým prajeme príjemné prázdniny.

          • Exkurzia „Kam na strednú“

          • Zvoliť si správnu strednú školu je asi prvým vážnym rozhodnutím v živote žiakov základnej školy. V tomto dôležitom rozhodnutí im možno pomohla výstava Kam na strednú školu v trnavskej župe, ktorá sa konala dňa 27.09.2022. Žiaci  9. ročníka si na tomto podujatí mali možnosť pozrieť mnoho stredných škôl sústredených na jednom mieste. Dostali informácie o študijných a učebných odboroch ako aj o možnosti štúdia na SŠ s duálnym vzdelávaním. Fotky: Exkurzia „Kam na strednú“.

        • Deň mlieka
          • Deň mlieka

          • Mliečko, mliečko, to je veda

            bez neho sa vyrásť nedá.

            Bez neho vraj budem malý,

            nebudem mať žiadne svaly.

            Nebudem mať zuby zdravé

            ani pevné kosti práve.

            Teraz to už dobre viem,

            hneď si mlieko nalejem.

            Ponúknem ho všetkým vám,

            veľa zdravia zaželám.

            Mlieko všetci radi máme,

            na raňajky si ho dáme.

            Žiaci si tento deň pripomenuli mnohými zaujímavými aktivitami. O mlieku tvorili, čítali, písali, počítali, maľovali, strihali, lepili a súťažili. Dozvedeli sa o jeho dôležitosti v našej strave a tiež o tom, odkiaľ mlieko získavame a čo všetko sa z neho dá vytvoriť. Nechýbala ani ochutnávka a spoločne sme si pochutili na rôznych mliečnych maškrtkách.

            Fotky: Deň mlieka.