• Ekoolympiáda
          • Ekoolympiáda

          • V dňoch 26.3.2024 – 10.4.2024 sa uskutočnil XVIII. ročník celoslovenskej vedomostnej súťaže pre žiakov II. stupňa základných škôl Slovenska pod názvom OLYMPIÁDA O ŽIVOTNOM PROSTREDÍ.
            V tomto roku sa zapojilo do olympiády o životnom prostredí 35 základných škôl z celého Slovenska s 428 žiakmi II. stupňa.

            Okruhy súťažných otázok XVIII. ročníka boli:
            - Kvalita ovzdušia – všeobecne
            - Kvalita ovzdušia a zdravie
            - Kvalita ovzdušia a vykurovanie
            - Kvalita ovzdušia a zeleň
            - Čo ste o Dunaji možno nevedeli
            - Pitná voda
            - Extrémy 2023

            Z našej školy sa zapojilo 20 žiakov zo 7. a 8. ročníka. Dvaja z nich sa umiestnili na predných miestach, a to Šimon Brestovanský na 6. mieste a Lukáš Gažo na 11. mieste, obaja zo siedmej triedy.

            Súťažiacim žiakom veľmi pekne ďakuje hlavne učiteľka biológie za ochotu sa v čase svojho voľna zapojiť a realizovať túto vedomostnú súťaž. Plagát a foto súťažiacich sú v albume Ekoolympiáda.

        • Detský čin roka 2024
          • Detský čin roka 2024

          • Milí žiaci!

             

            Už tretí rok sa naša škola zapája do projektu Detský čin roka, ktorým sa deti z celého Slovenska prostredníctvom príbehov a dobrých skutkov učia pomáhať ostatnýmn ľuďom.

             

            Možno si spomínate na výzvu spred dvoch rokov, pri ktorej ste na farebné papiere kreslili a vystrihovali svoje ruky. Tie sa následne pospájali do veľkej girlandy, ktorá teraz visí na veľkej nástenke v hlavnom vestibule našej školy.

             

            Minulý rok sme sa do projektu zapojili s konkrétnym skutkom v kategórii Detský čin na nete, ktorý bol odbornou porotou posunutý medzi 5 najlepších skutkov a následne detskou porotou ohodnotený ako najlepší. Žiak M. F., ktorý skutok vykonal, získal možnosť nielen zúčastniť sa slávnostného vyhodnotenia, slávnostnej večere, prevziať si ceny, ale aj stretnúť sa s inými žiakmi (z celého Slovenska), ktorí svojou troškou rovnako prispeli ku konaniu dobra.

             

            Prečo to píšem? Pretože vás všetkých chcem posmeliť, aby ste sa aj vy podelili so svojimi dobrými skutkami. Možno ste nejaký vykonali a myslíte si, že nie je "dostatočne veľký", že nič neznamená. Omyl. Aj malý skutok môže byť pre niekoho veľkým činom. Každá pomoc, každý dobrý čin sa ráta. A možno sa práve VY stanete inšpiráciou pre druhého v konaní dobra.

             

            V projekte Detský čin roka 2024 sa súťaží v týchto kategóriách:

            1) Záchrana ľudského života

            2) Pomoc v rodine

            3) Pomoc rovesníkom

            4) Pomoc ľuďom

            5) Pomoc prírode

            6) Dobrý nápad

            7) Cena Sašky Fischerovej - Malý Veľký čin

            8) Dobrý čin na nete

             

            Ak sa chcete zapojiť alebo získať viac informácií, kontaktuje Mgr. M. Horvátha - správou cez edupage alebo osobne. Budú vám poskytnuté podporné materiály a vysvetlený ďalší postup. Ak by sa vás rozhodlo zapojiť viac, môžeme zorganizovať krátke stretnutie v škole a príbehy si pozrieť spolu, podiskutovať o nich. Ak sa chcete zapojiť a želáte si zostať v anonymite pred svojimi spolužiakmi, nemusíte sa báť, nikto sa o vašom zapojení do projektu, okrem mňa, nedozvie.

             

             

             

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch 15. 01. – 19. 01. 2024 sa žiaci 7. ročníka a niekoľko žiačok ôsmeho ročníka zúčastnili lyžiarskeho výcviku v zimnom lyžiarskom stredisku Ski Oravská Polhora. Po príchode na penzión v pondelok, sa žiaci vydali preskúmať zjazdovku. Počas výcviku boli žiaci rozdelení na svahu do troch skupín - pokročilí, mierne pokročilí a začiatočníci - v závislosti od ich lyžiarskych schopností a skúseností. Počas všetkých dní lyžovania ich sprevádzali skúsení inštruktori, ktorými boli pedagogickí zamestnanci školy, ktorí im prinášali nové zručnosti a vedomosti – PaedDr. Ivana Ladvenicová, Mgr. Beata Nováková, Mgr. Miroslav Holický. O zdravie nás všetkých sa starala naša „zdravoťáčka“ – Mgr. Beata Nováková. Žiaci počas lyžiarskeho výcviku každý deň zlepšovali svoje lyžiarske schopnosti, absolvovali slalom, poobede absolvovali rôzne hry a zaujímavé vedomostné súťaže, vo štvrtok si užili skvelú diskotéku a veľmi si celý lyžiarsky výcvik užili. 

            Zároveň mi dovoľte vysloviť veľkú pochvalu a poďakovanie všetkým účastníkom LVVK za vzorné správanie a obrovskú snahu a schopnosti naučiť sa lyžovať, poprípade zdokonaliť svoje lyžiarske zručnosti.

            PaedDr. Ivana Ladvenicová

            Fotky si môžete pozrieť v galérii:  Lyžiarsky výcvik.

        • Dievčatá na turnaji vo vybíjanej
          • Dievčatá na turnaji vo vybíjanej

          • Vo februári sa družstvo našich dievčat v zložení: Nina Antal, Sabína Janušová, Ema Irecká, Ema Piaček, Diana Ladvenicová, Nina Levárska, Nella Mária Slabá, Vanessa Konečná, Lucia Kováčová, Tatiana Fernézová a Sofia Alexandrová zúčastnilo súťaže vo vybíjanej dievčat 6. a 7. ročníkov. Dievčatá si zmerali svoje sily s družstvami dievčat zo ZŠ s MŠ Bottova Trnava, ZŠ s MŠ K. Mahra Trnava, ZŠ Boleráz a ZŠ Voderady.

            V silnej konkurencii športových škôl si húževnatými zápasmi vybojovali krásne 3. miesto v skupine. Dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. 

            PaedDr. Ivana Ladvenicová

            Fotky zo súťaže si môžete pozrieť v albume: Dievčatá na turnaji vo vybíjanej.

        • Naši siláci
          • Naši siláci

          • Dnes sa naše žiačky a žiaci zúčastnili súťaže s názvom Silná ruka základných a stredných škôl. Súťaž organizoval v spolupráci s kalokagatiou CVČ v Trnave pán Ivan Gregorička, ktorý je štrnásťnásobným Majstrom Slovenska v armwrestlingu, dvojnásobný bronzový medailista z Majstrovstiev Európy a bronzový medailista z Majstrovstiev sveta. Súťaž rozhodovali dve skvelé dámy – Dominika Barošová - Majsterka Sveta v armwrestlingu a Barbora Bajčiová – niekoľkonásobná Majsterka sveta  armwrestlingu a zároveň Najsilnejšia žena sveta.

            V kategórii dievčatá do 50 kg si Diana Ladvenicová žiačka 6. ročníka vybojovala 2. miesto.

            V kategórii chlapci 75 kg+ si Matej Brestovanský, žiak 9. ročníka vybojoval 3. miesto.

            Najviac sa darilo žiakovi 7. ročníka Sebastiánovi Šilhárovi, ktorý si v kategórii chlapci do 60 kg vybojoval krásne 1. miesto.

            Našu školu ešte reprezentoval Martin Fajnor.

            Všetkým športovcom ďakujem za krásnu reprezentáciu školy a víťazom blahoželám!

            PaedDr. Ivana Ladvenicová

            Fotky zo súťaže si môžete pozrieť v albume Naši siláci.

        • Beseda v knižnici
          • Beseda v knižnici

          • Dňa 18. 4. 2024 sa žiaci siedmeho ročníka zúčastnili besedy v Knižnici Juraja Fándlyho v Trnave na téma "Fantastika." Pracovník trnavskej knižnice žiakom priblížil základné pojmy súvisiace s témou, delenie druhov fantastiky a niečo k nim a zvlášť sa zameral na fantasy literatúru v jej nízkej aj vysokej forme. Počas celej besedy mali žiaci možnosť klásť otázky. Veríme, že beseda žiakov zaujala a obohatila. Niečo málo z besedy je možné zhliadnuť v albume Beseda v knižnici.

        • Aktivity družinárov 1. oddelenia
          • Aktivity družinárov 1. oddelenia

          • Aj naši najmenší, družinári 1. oddelenia podvedením pani vychovávateľky Lýdie Buškovej, pracujú, tvoria, vyrábajú. Mesiac marec ich sprevádzali mnohé tvorivé aktivity. Začiatkom mesiaca si vyrobili peknú nástenku. Vytvárali si zaujímavé záložky do knihy, vymýšľali komiksy ilustrované vlastnou fantáziou. Počas celého mesiaca si precvičovali hlasné čítanie, počúvali mnoho zaujímavých príbehov z knižiek, ktoré si sami priniesli a ktoré čítali s náramnou radosťou. Podľa vypočutých príbehov následne kreslili rôzne výkresay. Tie uložili do nimi vytvorenej časovej schránky. Tú následne zakopali na školskom dvore. Schránka má žiakom pripomínať ich prvácke skúsenosti s knižkami a peknými obrázkami, ktoré si vytvárali počas celého mesiaca. Niečo málo bolo zachytené na fotografiách, ktoré si môžete pozrieť v albume Aktivity družinárov 1. oddelenia.

        • Putovná knižka v ŠKD
          • Putovná knižka v ŠKD

          • Marec je mesiac poznačený knihou, jej čítaním, zdieľaním zážitkov, rôznymi tvorivými aktivitami. Žiaci 3. oddelenia ŠKD po vedením p. vychovávateľky Nemčkeovej sa zapojili do aktivity Putovná knižka. Spoločne si prečítali knihu Liečivé rozprávky, diskutovali o nej a následne na priložené papiere obrázky súvisiace s príbehmi. Ak vás zaujíma, ako sa s výzvou žiaci popasovali a čo nakreslili, nahliadnite do albumu  Putovná knižka v ŠKD.

        • Hodiny s anglickými lektormi
          • Hodiny s anglickými lektormi

          • V dňoch 25.3. - 27.3. sa niektorí z našich žiakov zúčastnili zážitkových kurzov s anglickými lektormi. Lektori si pre žiakov pripravili zážitkové hodiny a tvorivé aktivity. Žiaci sa zabavili a zodkonalili svoje anglické znalosti, pretože kurzy prebiehali výlučne v angličtine. Fotky z hodín sú v galérii Hodiny s anglickými lektormi.

        • Svetový deň vody v ŠKD
          • Svetový deň vody v ŠKD

          • 22. marec je označovaný za Svetový deň vody. Ľudia po celom svete si pripomínajú dôležitosť vody pre človeka či prírodu. Šetria ňou, počúvajú pesničky o vode, púšťajú videá, obliekajú sa do modrých farieb, alebo vytvárajú rôzne projekty či výrobky. Inak to nebolo ani v našej škole. Družinári tretieho oddelenia pod vedením pani vychovávateľky Nemčekovej vytvorili rozkošné modré náramky v tvare kvapiek. Kto je zvedavý na výtvory našich žiakov, fotky si môže pozrieť v albume Svetový deň vody v ŠKD.

        • Riaditeľské voľno – 20.03.2024
          • Riaditeľské voľno – 20.03.2024

          • Podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, riaditeľka Základnej školy s materskou školou v Dolnej Krupej udeľuje dňa 20. 03. 2024 (streda) riaditeľské voľno pre žiakov 5. - 8. ročníka z dôvodu testovania žiakov 9. ročníka – T9.

            Za pochopenie ďakujeme

            Vedenie školy

        • TESTOVANIE 9 - 2024
          • TESTOVANIE 9 - 2024

          • Vážení rodičia,

            v stredu, 20. marca 2024 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov deviatych ročníkov. Začiatok testovania je o 8:00 hod. Žiaci deviateho ročníka musia byť v škole o 7:40 hod., ukončenie testovania je okolo 12:00 hod, žiaci po ukončení odchádzajú domov. Komplexné a podrobné informácie o testovaní nájdete na stránke NIVAM: Testovanie 9 - KLIK.

        • Ponožková výzva
          • Ponožková výzva

          • 21. marec je Svetovým dňom Downovho syndrómu. Svoje sympatie a podporu ľudom s týmto ochorením žiaci i učitelia môžu vyjadriť rovnako ako minulý rok, obutím ponožiek rôznych farieb. Takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

        • Hollého pamätník
          • Hollého pamätník

          • V dňoch 14. 2. 2024 a 15. 2. 2024 sa konali na našej škole školské kolá recitačnej súťaže Hollého pamätník. Súťažilo sa v 3 kategóriách v umeleckom prednese poézie a prózy. Na prvom stupni sa do súťaže zapojilo 18 recitátorov a na druhom stupni 10 recitátorov. Výhercom a všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme, želáme mnoho úspechov v ďalších súťažiach a výhercom veľa šťastia vo vyšších kolách.

            VÝSLEDKY:

            1. kategória - poézia

            1. miesto - Stella Lalíková (3.A)

            2. miesto - Johana Adamčíková (2.B), Adela Podhorská (4.A)

            3. miesto - Patrik Prodaj (2.B)

             

            1. kategória - próza

            1. miesto - Karolína Vyskočová (2.A)

             

            2. kategória - poézia

            1. miesto - Emma Halenárová (6.A)

            2. miesto - Miroslav Ryšavý (6.A)

             

            2. kategória - próza

            1. miesto - Tadeáš Halán (5.A)

            2. miesto - Jakub Novota (6.A)

            3. miesto - Diana Ladvenicová (6.A)

             

            3. kategória - poézia

            2. miesto - Vanessa Konečná (7.A)

            3. miesto - Vanesa Németyová (8.A)

             

            3. kategória - próza

            1. miesto - Bianka Bohunická (8.A)

             

            Fotky z recitácií a vyhodnotenia si môžete pozrieť v albume Hollého pamätník.

        • ENGLISHSTAR
          • ENGLISHSTAR

          • Máš rád ANGLIČTINU?

            Zapoj sa do obľúbenej súťaže a hraj o SMARTFÓN

            a množstvo zaujímavých cien.

             

            Prihlás sa do 10. 4. 2024 u svojho učiteľa ANJ.

            Svoje vedomosti si otestuješ 25. 4. 2024.

             

            Každá škola zároveň súťaží o 1 z 3 tlačiarní.

            Štartovné = 6,50 €

             

            Viac informácií nájdeš na stránke www.englishstar.sk